AUSTRIJA: Srbin i trojica članova Pink Pantera uhapšeni sa nakitom od pola miliona evra!

Srpski državljanin, čiji identitet nije otkriven, otputovao iz Beograda u Beč na sastanak sa ostalom trojicom pripadnika „Pink pantera“, gde je izvršena primopredaja novca i ukradenih satova.

Hapšenje - Pink Pantera

Austrijska policija saopštila je danas da je uhapsila jednog Srbina, dvojicu Izraelaca i jednog Belgijanca zbog sumnje da pripadaju ozloglašenoj međunarodnoj bandi “Pink panter”, grupi koja pljačka juvelirnice po svetu.

Četvorica osumnjičenih uhapšeni su prošlog četvrtka u hotelu uBeču, a policija je kod njih pronašla nakit i satove u vrednosti pola miliona evra i još 57.000 evra u gotovini, prenela je agencija AFP.

– Ovo je prvi put da smo uspeli da u Austriji uđemo u trag operaciji preraspodele u grupi ”Pink panter” i da smo identifikovali i uhapsili osumnjičene – rekao je novinarima Evald Ebner iz uprave austrijske kriminalističke policije.

Zaplenjeno je 18 skupocenih satova, uključujući jedan vredan 53.000 evra, koji su prošlog meseca ukradeni u Švajcarskoj.

Policija je navela da je srpski državljanin, čiji identitet nije otkrila javnosti, otputovao iz Beograda u Beč na sastanak sa ostalom trojicom pripadnika “Pink pantera”, gde je izvršena primopredaja novca i ukradenih satova.

Hapšenje je izvršeno uz saradnju sa srpskom, nemačkom, švajcarskom i belgijskom policijom.

Izvor: Tanjug

PROČITAJTE JOŠ
loading...
Close