EDUKACIJA: Održana tribina za poljoprivrednike u Golupcu

U Golupcu je održana tribina za poljoprivrednike, pravna lica i privrednike u organizaciji Poljoprivredno savetodavne i stručne službe iz Požarevca na temu podsticajne mere Ministaratva poljoprivrede i zaštita životne sredine Republike Srbije.

Poljoprivredno savetodavna i stručna služba Požarevac je u proteklih dana organizovala tribine za poljoprivredne proizvođače u opštinama Braničevskog okruga sa ciljem da se proizvođači upoznaju o aktuelnim pravilnicima koji se odnose na Uredbu o podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju za 2017.godinu.

Na tribini u Golupcu o podsticajnim merima za unapređenje poljoprivredne proizvodnje govorile su Monika Božinić i Ana Đorđević:

– Podsticaji koji su izašli odnose se na unapređenje poljoprivredne proizvodnje kroz preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda, za nabavku novih traktora snage do 100 kilovata, kao pomoć mladima i njihove proizvodnje u ruralnim područjima i za nabavku novih mašina i opreme kako za biljnu tako i stočarsku proizvodnju. Neki od osnovnih uslova koji trebaju da se ispune za poljoprivredna gazdinstva jeste prvo da su ona registrovana gazdinstva, da su izmirile sve svoje obaveze kada su u pitanju porezi prema Ministarstvu poljoprivfede i zaštiti životne sredine. Ono što bih naglasila je da javni konkursi, odnosno poziv od Uprave za argarna plaćanja kreće od 15-og ovog meseca, a za određene investicije taj konkurs će važiti za one koji su realizovani od 16-og oktobra 2016. godine pa sve do prvog jula 2017. godine. Za korišećenje ovih sredstava kod poljoprivrednih proizvođača i Udruženja poljooprivrednika u mestima gde smo do sada organizovali ove tribine bilo je veliko interesovanje i nadam se da će mnogi mladi ljudi za svoja gazdinstva obezbediti potrebnu opremu i mehanizaciju kako bi unapredili svoju proizvodnju na svojim imanjima -, rekla je Ana Đorđević, savetodavac za tehnologiju biljnih proizvoda PSSS Požarevac.

Pored Golupca Poljoprivredno savetodavna i stručna služba iz Požarevca do 12-og ovog meseca održaće ovakve tribine u Žabarima, Žagubici, Velikom Gradištu, Kučevu i Malom Crniću.

TPKNEWS/Sat Tv/Lj.Nastasijević

PROČITAJTE JOŠ
Close