FIBA IZGUBILA NA SUDU: Svi klubovi su slobodni

Regionalni sud u Minhenu je usvojio žalbu po obe tačke. FIBA i FIBA Evropa ne smeju da suspenduju reprezentacije, saveze, lige i klubove zbog učešća u Evroligi i Evrokupu.

sp-fiba_620x0

Evropa je na zasedanju u Dablinu, „zbog kooperativnosti nacionalnih saveza u borbi protiv EKA“ skinuo suspenziju grupi od 14 reprezentacija, među kojima je bila i Srbija. Prema saopštenju Evrolige, razlog promene kursa FIBA je saznanje da će Regionalni sud u Minhenu prihvatiti žalbu podnosilaca (EKA, ACB, ABA i nekolicina klubova).

Žalbom je zatraženo da se suspenzije reprezentacija stave van snage i da se klubovima omogući da bez uslovljavanja izaberu takmičenje.

Sud je usvojio žalbu po obe tačke, pa FIBA i FIBA Evropa ne smeju da suspenduju reprezentacije, saveze, lige i klubove zbog učešća u Evroligi i Evrokupu. U slučaju kršenja sudske odluke, odgovornima preti sankcija do 250.000 evra i zatvorska kazna do šest meseci.

Podnosioci žalbe tražili su da FIBA javno saopšti da će korigovati stav, ali je sudija odbio, ocenivši da će biti dovoljno da odluka bude objavljena na sajtu Evrolige.

Izvor: Agencije

PROČITAJTE JOŠ
Close