ISTRAGA UBISTVA PENZIONERKE IZ PORODINA: U toku intenzivna potraga za ubicama (FOTO)

Nepoznati napadači i dalje izmiču policiji, ali možda ih oda snimak sa nadzorne kamere Hristininog komšije.

Hristina Ilić

Požarevačka policija intenzivno radi na otkrivanju identiteta napadača koji su u noći između subote i nedelje ubili Hristinu Ilić (81), deviznu penzionerku iz sela Porodin.

– Radi se i prekovremeno, ali za sada nema osumnjičenih Verovatno će ih biti kasnije, kad se obave veštačenja i poređenja, jer su u kući nađeni mnogi tragovi DNK – rekao nam je izvor blizak istrazi. Kako smo nezvanično saznali, Hristina je usmrćena sa nekoliko uboda nožem u vrat, a tragovi uboda bili su vidljivi i po telu. Pretpostavlja se da su napadači Hristinu prvo mučili, ubadajući je nožem, da bi im otkrila gde drži novac i dragocenosti.

Kuća ubijene Hristine

Beživotno telo u lokvi krvi u nedelju uveče pronašli su Hristinin sin Momčilo i unuk Dušan. Komšija Ljubiša Golubović, koji je video telo pre dolaska policije, kaže da su se napadači posle zločina zadržali u kući, jer su nađene šoljice sa kafom i omoti od čokolada. Ulazna vrata nisu bila obijena, pa se pretpostavlja da su oni ušli jer su vrata bila otključana.

Hristina je u kući živela sama sa snajom, suprugom njenog pokojnog sina Miroslava, ali je ona u vreme zločina bila u banji. Ova okolnost je, izgleda, napadačima bila poznata, jer su došli kad je Hristina ostala sama. Nezvanično se spominje da je iz kuće odneto 2.000-3.000 evra, dukati i zlatan nakit. – Ovo je nezapamćen zločin. Jadna Hristina, bila je dobra i vredna žena, svi su je u selu poštovali – kazali su nam supružnici Desanka i Rade Milošević, koje smo sreli u centru Porodina.

Supružnici Desanka i Rade Milošević

Napadači su kobne noći duže boravili u Hristininoj kući, što pokazuje da su bili sigurni da niko od porodice neće da se pojavi. Oni su se peli i na tavan, jer se tamo nalazila kutija sa snimcima nadzornih kamera. Međutim, možda ih budu odali snimci sa kamere u komšijskom dvorištu, koje je policija odnela da ih pregleda. Iako je Hristina imala postavljeno čak pet kamera, to nije sprečilo napadače da nesmetano uđu u kuću i počine težak zločin.

SAHRANA

Pokojna Hristina iza sebe je ostavila sina i unuke, koji žive u inostranstvu, u Nemačkoj i Austriji. Njena sahrana obaviće se u četvrtak, na seoskom groblju u Porodinu.

KAZNA

Nad Hristinom Ilić izvršeno je teško ubistvo. Za to krivično delo, prema Krivičnom zakonu Srbije, predviđena je kazna od najmanje 10, a najviše 30 i 40 godina zatvora.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJTE JOŠ
Close