JESEN STIŽE DUNJO MOJA: KUD „Mladost“ iz Krepoljina na gostovanju u Italiji (VIDEO)

Manifestacija “Jesen stiže dunjo moja” održana u Italiji, u Al ta vili Vićentino, u predgrađu Vićence, okupila je brojna kulturno – umetnička društva iz Srbije i Italije, između ostalih i KUD “Mladost“ iz Krepoljina.

Program je održan u organizaciji Sportsko – Kulturno umetničkog društva “Vidovdan”, koje se bavi očuvanjem kulturne baštine i gajenjem tradicije srpskih zemalja. Događaj je započeo igrom i pesmom domaćina, a prisutne je pozdravio i Dušan Aleksić, predsednik Saveza Srba u Italiji.

Motiv održavanja Manifestacije iskazao je i Đorđe Milanović, koordinatot Saveza „Vidovdan“ istakavši da su okupljanjem želeli da obeleže jesen i da iskažu svu lepotu koju ovo godišnje doba donosi.

Kulturno umetničko društvo “Mladost” gostujući u Italiji, prikazalo se u najboljem svetlu, a predsednik Ansambla Milanče Milojković, zahvalio je lokalnom rukovodstvu opštine Žagubica što je finansijski pomogla sam odlazak dece u Italiju. Skupštini opštine Žagubica na pomoći i podršci zahvalili su i domaćini.

Predstavljajući Srbiju, kroz igru i pesmu na manifestaciji “Jesen stiže dunjo moja”, organizatori su se potrudili da svima bude zabavno i u tome u potpunosti uspeli u nadi da će sledeća druženja biti upotpunjena još boljim i lepšim nastupima.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJTE JOŠ
Close