LOKALNI IZBORI: Pobeda naprednjaka u Kostolcu

U Kostolcu gde su juče održani lokalni izbori lista „Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka- Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić“ odnela je ubedljivu pobedu.

Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je na lokalnim izborima u Kostolcu, gde je nastupila zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), 62,5 odsto od ukupnog broja glasova i 15 mandata, ispred DS Aleksandar Popov koja je imala 12,5 odsto glasova i 2 mandata, listu Grupe građana Iskorak – dr Zvonko Blagojević – Žarko Debeljački koja je imala 9,1 odsto glasova i 2 mandata, Dveri koji su osvojili 8 odsto glasova i 1 mandat i koalicije PUPUS – SRS, dr Vojislav Šešelj koji su osvojili 5,4 odsto glasova i 1 mandat.

Vučić je sinoć na konferenciji za novinare proglasio pobedu njegove stranke u četiri od pet opština u kojima su u nedelju održani lokalni izbori. On je naveo da je kriv što nije mogao da obiđe opštine Kostolac i Negotin zbog državnih obaveza, ali je najavio da će to ispraviti daljim ozbiljnim i odgovornim radom.

Najavio je da će na istoku Srbije biti, u narednom periodu, urađeno još mnogo toga.

– Pokazali smo da brinemo i za siromašne krajeve naše zemlje. Pokazali smo da nam je stalo do svakog mesta i sela u Srbiji, dok se drugi bore samo za Beograd – istakao je on.

– Ne mogu da idem pred Makrona i Putina a da kažem da nemam poverenje ili da nismo najsnažniji pojedinačno u Mionici, Kostolcu, Pećincima… – rekao je predsednik SNS i Srbije.

Kako je rekao, stranka će nastaviti sa kontinuitetom marljive, odgovorne politike.

On je čestitao i SPS na dobrim rezultatima, kao i SRS.

– Čestitam i DS koji ima dobre rezultate u tri od četiri opštine. Imaju razloga da budu zadovoljni rezultatima – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ovakve rezultate u Srbiji niko nikada nije postizao, proporcionalno gledano.

– Da imate takvu konkurenciju u SPS i SRS i DS i osvojite 66 odsto u Mionici… Jesam zadovoljan, ovo nisu brojevi o kojima smo nekad pričali, govorili smo o 35 odsto… Izgleda da smo nešto i dobro uradili i moraćemo tako i ubuduće da bismo opravdali ove brojeve – rekao je Vučić.

Pokret Dveri saopštio je da je na lokalnim izborima u Kostolcu osvojio 8 odsto glasova i ocenio da je to odličan rezultat. „Rezultat od osam odsto u Kostolcu dokaz je rasta i jačanja Dveri na svim nivoima.

Dveri su postale značajan faktor u Kostolcu, a takav scenario će se preslikati i na beogradske i eventualne parlamentarne izbore“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da uprkos „brutalnoj negativnoj kampanji protiv Dveri, građani“ u tom pokretu „prepoznaju pozitivnu energiju i beskomromisnu želju da se stvari menjaju nabolje kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou“.

„Kostolčani su u Dverima dobili političku organizaciju koju čine ljudi vođeni časnim namerama, i koja će u bliskoj budućnosti biti spremna da preuzme vlast u Kostolcu. Hvala gradjanima Kostolca na velikoj podršci, uz uverenje da se niko ko je glasao za Srpski pokret Dveri neće zbog toga pokajati“, navedeno je u saopštenju.

TPKNEWS

PROČITAJTE JOŠ
Close