LOKALNI IZBORI U KOSTOLCU: I Vučić i Dačić na završnoj konvenciji naprednjaka!

Na lokalnim izborima u Kostolcu, koji će se od 2009. godine kada je uspostavljena Gradska opština Kostolac, 24. Decembra održati po treći put, učestvovaće pet izbornih lista: SNS-SPS, Demokratska stranka, PUPS-SRS, Grupa građana “Iskorak” i Srpski pokret “Dveri”.

Predizborni štand SNS-SPS u Kostolcu

Lista naprednjaka i socijalista ima 21 kandidata, a njen nosilac je Serdžo Krstanoski, direktor OŠ “Jovan Cvijić”. Na listi DS, koja na izbore izlaze samostalno, 21-nog kandidata predvodi Aleksandar Popov, predsednik Opštinskog odbora DS-a. Lista penzionera i radikala takođe ima 21-nog kandidata, koje predvodi Ljubiša Živojinović, dok “Iskorak” ima 19, a prvi na njoj je Žarko Debeljački. Srpski pokret “Dveri” odabrao je 16 kandidata, a nosilac liste je Milan Grubetić. Građani Kostolca i naselja: Stari Kostolac, Petka, Ostrovo i Klenovnik, glasaće za 21 odbornika, koliko ih ima u Skupštini gradske opštine Kostolac.

Što se tiče kampanje za ove izbore, za razliku od prethodnih izbora, gotovo da i nema, pogotovu u lokalnim medijima. Jedino je požarevački radio “Bravo” u svojoj emisiji “Reč po reč” koja se emituje nedeljom u podne omogućio predstavnicima učesnika na izborima da predstave svoje programe, mada se ni tu svi nisu odazvali. U lokalnom požarevačkom nedeljniku kostolački DS na pola strane predstavio je svoje kandidate, i to je sve.

U kampanji, očekivano, najagilnija je koalicija SNS-SPS koji postavljaju ulične štandove, dele propagandne materijale i oglašavaju se na “fejsbuku”. Istovremeno, Demokratska stranka je svoj profil na ovoj društvenoj mreži poslednji put ažurirala još u martu ove godine. Uočeno je da nema ni uobučajnijih poseta stranačkih funkcionera. Izuzetak je Ministar prosvete Šarčević koji je šestog decembra posetio tehničku školu “Nikola Tesla” i OŠ”Jovan Cvijić.

Ipak, najezda stranačkih i državnih funkcionera očekuje se poslednje nedelje pred izbore. Šta više, kostolački naprednjaci zakazali su završnu konvenciju za nedelju, 17. decembar u kostolačkoj Sportskoj hali sa početkom u 20 časova. Ujedno su najavili da će na njoj, pored stranačkih i državnih funkcionera, prisustvovati i njihov predsednik stranke Aleksandar Vučić, kao i predsednik koalicionog partnera iz SPS-a, Ivica Dačić.

TPKNEWS/M. Veljković

PROČITAJTE JOŠ
Close