MINISTARSTVO ODBRANE: Raspisan konkurs za prijem 675 profesionalnih vojnika

Portparol Vojske Srbije i Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić izjavio je da je raspisan konkurs za prijem u radni odnos 675 profesionalnih vojnika, i ovo je dobra prilika za devojke i mladiće koji su odslužili vojni rok i koji imaju manje od 30 godina.

Prema njegovim rečima, konkurs se ove godine razlikuje jer je procedura znatno jednostavnija. Komisije će u svih 34 gradova rangirati najbolje prema tri kriterijuma „školskoj spremi, psihološkoj proceni i zdravstvenim pregledima“.

„Već na jesen očekuje se potpisivanje prvih ugovora. Kandidati koji ne budu izabrani novu šansu imaće u septembru“, dodao je on u izjavi za RTS.

Vojska ima plan da u 2017. brojno stanje svojih jedinica uveća za oko 2.000.

Govoreći o medunarodnim vežbama u kojima učestvuje Vojska Srbije, Krivokapić je rekao da je završena vežba „Slovensko bratstvo“ u Belorusiji i da je u toku „Platinasti vuk“ u bazi „Jug“ kod Bujanovca.

Sve vežbe imaju isti cilj, a to je unapredenje sposobnosti, rekao je Krivokapić istakavši da naši vojnici rade po istim taktikama i procedurama kao i ostali na rešavanju zadataka.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJTE JOŠ
loading...
Close