Održan tradicionalni dečiji maskenbal u Golupcu (FOTO)

U Golupca održan je tradicionalni Maskembal mališana Predškolske ustanove ,,Lasta’’, jedna od najveselijih i najlepših manifestacija na ulicama Golupca.

Screenshot youtube

Ovu manifestaciju je i ove godine tradicionalno organizovala Predškolska ustanova ,,Lasta’’ iz Golupca. U prisustvu građana i roditelja mališani su pojedinačno glumeći manekene predstavili svoje voljene maske i kostime.

Screenshot youtube

Defile je počeo u vrtiću ,,Lasta’’, a zatim su mališani odeveni u kreativne i šarene kostime i zajedno sa svojim vaspitačima i rodteljima prošetali su ulicama Golupca na radost prisutnih prolaznika.

Screenshot youtube

Direktorka PU ,,Lasta’’, Milena Đurđević naglasila je: – Predškolska ustanova ,,Lasta’’ sada već tradicionalno obeležava dečji maskembal u maju mesecu gde učestvuju svi uzrasti od jaslica do predškolskog uzrasta. Potrudili smo se da ovaj dan deci učinimo posebnim,da ga provedu u igri, muzici i druženju. Zahvaljujem se roditeljima, deci i vaspitačima kao i Narodnoj biblioteci u Golupcu koja nam pružila punu podršku u organizacijji maskembala. U našoj ustanovi upisano je 62 mališana, u pet različitih uzrasnih grupa, Naša deca iz vrtića bili su učesnici festivala u Požarevcu gde su osvojili treće mesto -.

Milena Đorđević / Screenshot youtube

Gradska narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ ima dobru saradnju sa Predškolskom utanovom ,,Lasta’’ u organizaciji ovakvih i sličnih dečjih manifestacija, i zbog toga Gradska narodna biblioteka uvek je spremna da ovoj ustanovi pruža tehničku i drugu podršku.

Screenshot youtube

Jasmina Glišić, V.D. upravnika Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ iz Golupca kazala je: – Golubac je danas bio centar lepote, mladosti i prepun dece, prepun smeha, igre i mašte. Kao jedina kulturna ustanova u Opštini Golubac, biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ pomogla je ovu manifestaciju da protekne u najboljem redu. Ova dobra saradnja između ove dve ustanove, manifestuje se i kroz naše akcije učlanjenja mališana iz vrtića, tako da su svi oni naši verni, da ne kažem čitaoci, ali i korisnici naših knjiga, obzirom da mi u našem fondu knjiga imamo i mnoštvo slika i bajki. Mališani slikovnice i bajke redovno koriste i česti su nam gosti u biblioteci -.

Jasmina Glišić / Screenshot youtube

Ove godine Predškolska ustanova ,,Lasta’’ je proslavila svoj 35. rođendan i danas raspolaže najsavremenijim sredstvima, kako didaktičkim tako i sredstvima informacione tehnologije što u velikoj meri doprinosi još uspešnijoj realizaciji vaspitno – obrazovnog rada dece.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJTE JOŠ
loading...
Close