OVA DEVOJKA IDE NA PUT BEZ POVRATKA: Nećete verovati šta planira da uradi na Marsu! (VIDEO)

Megi Liu (24) iz Britanije, koja se prijavila na projekat „Mars One“, čiji je cilj kolonizacija te planete, jedva čeka da počne sa desetogodišnjim programom priprema za misiju koja će joj omogućiti ostvarenje jednog veoma neobičnog sna.

Megi Liu bi mogla da se upiše u veliku knjigu istorije na sasvim neobičan način, jer ova 24-godišnja Britanka bi želela da bude prva žena koja će se poroditi na Marsu.

Liu, studentkinja astrofizike na Univerzitetu u Birmingemu, prijavila se za učešće u famoznom projektu “Mars One”, čiji je cilj kolonizacija crvene planete.

Mlada žena će idućeg meseca saznati da li će biti među putnicima na letu bez povratka za Mars. Ukoliko njeno ime bude izabrano, Liu već ima razrađen plan.

Ona želi da zasnuje porodicu na Marsu. Iako svesna da se porođaj na Marsu ne može ni po čemu porediti sa porođajem na Zemlji, Liu je odlučna da istraje u svojoj nameri.

Biće teško. Niko nije istraživao prorođaj u uslovima slabe gravitacije – objasnila je u intervjuu za list Koventri telegraf i dodala:

Mislim da će to biti prava stvar jer će prvo dete koje će se roditi na Marsu biti prvi Marsovac! – kazala je ona.

Megi Liu sa nestrpljenjem čeka da počne sa desetogodišnjim programom koji će kandidatima omogućiti da se fizički i psihički pripreme za misiju na Mars.

Prva ekipa volontera trebalo bi da otputuje na crvenu planetu 2024. godine.

Dobićemo kartu u jednom pravcu, jer na Marsu nema lansirnih rampi – istakla je Lui koja je svesna toga da je put na Mars – put bez povratka.

Izvor: Tanjug

PROČITAJTE JOŠ
Close