„PAO“ POSLE 30 GODINA: Srbin uhapšen u Beču zbog ubistva Nemca!

Srpski državljanin (56) uhapšen je u Beču zbog ubistva nemačkog penzionera Franca S. (80) koje se dogodilo pre 30 godina u Minhenu! On je priznao da je napao nesrećnog čoveka, kako prenose nemački mediji, nakon čega je izručen njihovim vlastima.

hro-pao-posle-30-godina

Misterija duga tri decenije neočekivano je dobila rasplet. Franc S. pronađen je mrtav 17. januara 1986. godine u svom stanu. Tog jutra, penzionera sa razbijenom lobanjom otkrio je jedan od njegovih cimera. Mrlje od krvi na stepeništu i premetačina ukazivale su da je starac napadnut, a kako se ispostavilo, umro je zbog povreda glave koje su nanete tupim predmetom. Sumnjalo se i da je nesrećni čovek opljačkan, jer je nestala njegova torbica.

Istragom je tada utvrđeno da je ubijeni udovac bio homoseksualne orijentacije i da je često „dovodio“ mladiće u stan. Večeri kada je ubijen, mladi „prijatelj“ iz jugoistočne Evrope došao je kod njega. Njegov identitet policija nije otkrila, nije pomogao ni foto-robot, kao ni ponuđena nagrada od 5.000 maraka za bilo kakvu informaciju.

Prošlog leta slučaj je opet pokrenut sa mrtve tačke. Upoređivanjem otisaka u postojećim bazama, otkriveno je da je muškarac koji se u vreme ubistva bavio prostitucijom, boravio u Sloveniji i da trenutno nelegalno živi u Beču. On je uhapšen i pokazalo se da otisci i tragovi DNK pronađeni na mestu zločina poklapaju sa njegovim.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJTE JOŠ
loading...
Close