Počeli jubilarni 50 ,,Homoljski motivi’’ u Kučevu

Ovogodišnja jubilarna 50. Smotra izvornog narodnog stvaralaštva ,,Homoljski motivi’’ počela je u četvrtak 4. maja kada je u 18. časova, krenula radionica “Mala škola etnologije”, a sedam dana kasnije, najmlađi će na izložbi, kroz likovne radove prikazati kako doživljavaju narodnu tradiciju.

Jubilarini 50 Homoljski motivi u Kučevu

Takođe, od marta traje istraživanje narodnih igara Zvižda i Homolja koje će poslužiti kao inspiracija poznatom koreografu Dejanu Trifunoviću koji je javnosti poznat upravo po tome što je igrama iz raznih krajeva Srbije do sada već dao poseban koreografski pečat.

Za sve koji bi želeli da saznaju nešto više o igrama iz ovog kraja, a, vole floklor i hteli bi da ga nauče, Trifunović će održati i radionice za učenje igara 20. i 21. maja u kučevačkom Centru za kulturu odakle upućuju poziv zainteresovanima da se prijave (kontakt osoba Dragan Đorđević, 012 852 466/ 060 678 70 70). U okviru radionice biće predstavljeni objedinjeni rezultati sprovedenih istraživanja na prostorima Zvižda i Homolja.

Glavni programi “Homoljskih motiva”, smotre narodnog stvaralaštva koja se ove godine održava po 50. put, počinju 25. maja, svečanim otvaranjem etno kuće “Katarina” i trajaće do 3. juna.

TPKNEWS/Lj.Nastasijević

PROČITAJTE JOŠ
loading...
Close