POSLE 40 GODINA: Stari Kostolac dobio nov asfalt (VIDEO)

Stari Kostolac je posle gotovo 40 godina od poslednjeg asfaltiranja dobio nov asfaltni sloj u dužini od 1500 metara. 

Ggradonačelnik Bane Spasović nastavio obilaske radova na teritoriji Grada Požarevca, i to u Gradskoj opštini Kostolac, u koju su ove godine usmerena sredstva iz gradskog budžeta za investicije u visini od oko 60 miliona dinara.

Spasović je najpre u društvu predsednika Gradske Opštine Kostolac Ivana Savića i svojih saradnika obišao radove koji su započeti u prethodnoj godini u ulici Kapetana Todića i dela Kobalove od preko 1,2 kilometra, za šta je opredeljeno 10.900.000 dinara. Tokom obilaska je rečeno da su u Klenovniku nedavno urađene dve ulice vrednosti 8 miliona a u Ostrovu ulica Vase Pelagića za koju je utrošeno 4.000.000.

– U narednom periodu, tačnije 20. avgusta završiće se ulica Moše Pijade u Petki a u istom mestu i Lole Ribara do 25. avgusta. Vrednost tih radova je nešto manje od 4,5 miliona dinara. – naveo je gradonačelnik Bane Spasović.

Kada je reč o samom Kostolcu, pored kapitalne investicije u Osnovnoj školi Jovan Cvijić koju realizuje Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije, istaknuti su i radovi na uređenju javne površine između pomenute škole i stadiona od 28 miliona a počeli su i radovi u ulici Bože Dimitrijevića, od semafora do Hale, u visini od 9.400.000 dinara.

Na teritoriji Grada Požarevca će ukupno biti urađeno oko 40km puteva, što predstavlja skoro 10% od ukupne revitalizacije putne infrastrukture za teritoriju cele Srbije.

TPKNEWS

PROČITAJTE JOŠ
loading...
Close