POTERA U ITALIJI ZA UBICOM IZ SRBIJE: Igor zvani Rus, ubica sa dva lica, ubio vlasnika bara i jednog šumara, a drugog ranio! (FOTO/VIDEO)

Italijanska policija već deveti dan intenzivno traga za naoružanim Igorom Vaclavićem (41) zvani Rus, iz Subotice, koji se sumnjiči da je ubio dvoje ljudi u Italiji, a jednu osobu ranio.

Kako javljaju italijanski mediji, Vaclavić je 1. aprila, prilikom pljačke u gradu Budrio kod Bolonje, ubio vlasnika bara Davida Fabrija (52) pošto je odbio da mu preda novac, posle čega je pobegao u šumu.

Tamo je, međutim, posle nekoliko dana naišao na dvojicu šumara i zapucao na njih – Valerija Verija je ubio na licu mesta, a njegovog kolegu Marka Ravalja teško ranio.

– Šumari su prišli beguncu jer su posumnjali da je lovokradica, ali on je momentalno otvorio vatru na njih. Mislio je da je ubio obojicu, pa je od ranjenog uzeo oružje i municiju i zatim pobegao kombijem koji je ukrao – objavili su mediji.

Prema navodima iz policije, Vaclavić, za kog se prvobitno mislilo da je Rus, odranije je poznat organima reda u Italiji zbog niza razbojništava i članstva u ozloglašenoj kriminalnoj grupi „Pandek“. Prilikom jedne pljačke ranio je čoveka samostrelom, a kad je izašao iz zatvora, nastavio je da pljačka i ponovo povredio jednu osobu.

https://www.youtube.com/watch?v=5qtmTH5s0J0

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJTE JOŠ
loading...
Close