POŽAREVAC JE ZASIJAO: Stigli Irvasi, pokloni i novogodišnje jelke na Trgu oslobođenja!(VIDEO)(FOTO)

Završeno je ukrašavanje Trga oslobođenja u Požarevcu za Novu Godinu. Pored ukrašenih tuja i žbunova, sada su stigli irvasi, novogodišnje jelke i pokloni.

Od ranih jutarnjih sati su radnici PD PRIM Kostolac i volonteri radili na postavljanju dekoracije grada. PD PRIM je potpuno besplatno po nacrtima dizajnerke Svetlane Milutinović u poslednja dva dana zavrsio dekoraciju za Novogodišnje i Božićne praznike, uz veliku pomoć volontera.

Na uličnom dočeku Nove Godine 31.decembra, u Požarevcu će nastupati Bijelo dugme Real Tribute Band i Milan Topalović – Topalko, potvrdila je Jelena Vukazić,vd direktorTurističke organizacije Požarevac.

Bina za nastup biće postavljena u Starom korzou. Novosadski Dugme tribjut će nastupiti od 21 čas, dok će Topalko na binu da izađe oko ponoći.

Dovođenje pevača narodne muzike koji je vešt i u ostalim muzičkim žanrovima finansirali su privrednici iz Požarevca. Za ponoć je najavljen vatromet.

Za najmlađe, poslednjeg dana 2015.godine, u 11 časova na istoj bini biće priređena jednosatna predstava sa Peđolinom. Deci će paketiće podeliti Deda Mraz.

Dizajner Svetlane Milutinović je po struci pejzažni arhitekta. Diplomirala je u Beču, a magistrirala u Marseju. Učestvovala je u dekorisanju ulica u Parizu, ali i u Berlinu i gradovima u Holandiji i skandinavskim zemljama.
Ona kaže da je u većim evropskim gradovima praksa da se ponude idejna rešenja za novogodišnju dekoraciju na ulicama, kao i da su takvi projekti, na neki način, jedinstvena umetnička instalacija.

Izvor: Agencije / Video: TV Viminacium

PROČITAJTE JOŠ
Close