Prezentacija vina i sireva Braničevskog okruga (VIDEO)

Deveta prezantacija etno pića i sireva Braničevskog okruga održala se u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Požarevcu.

Screenshot

Svake godine se broj učesnika povećava, a na prezentaciji se mogu videti crvena, bela i crna vina, rakija od šljive, kao i sirevi obrađeni na različite načine.

Na izložbi etno pića bilo je 54 izlagača, a 50 njih dalo je svoje proizvode na ocenu. Šljivove rakije su ocenjene kao odlične, dok kod voćnih rakija proizođači moraju da porade na samoj proizvodnji, ali i njenom čuvanju.

Pored vinara iz Braničevskog okruga, na prezetaciji je bilo i predstavnika iz Podunavskog okruga i Šumadije. Samo neki od proizvođača su iz Požarevca, Trstenika, Bariča, Kličevca, Žabara, Krvije, Lopušnika, Bistrice i drugih mesta.

Na prezentaciji sireva mogli su se videti, ali i degustirati različite vrste, od domaćih belih, pa do svetski poznatih sireva.

Ovom prezentacijom su proizvođači dobili šansu da budu ocenjeni i da se na taj način utvrdi kvalitet kako bi  u svakoj sledećoj proizvodnji bio bolji.

Svi izloženi proizvodi na etno izložbi nastali su na tradicionalan način.

TPKNEWS/Sat TV

PROČITAJTE JOŠ
Close