ŠOK: Evropa suspendovala Srbiju sa EP u košarci 2017. (FOTO)

Međunarodna košarkaška federacija odsek za Evropu (FIBA Evropa) suspendovala je 14 košarkaških saveza sa Evropskog prvenstva 2017. godine, uključujući i Srbiju, zbog podrške Evroligi, preneli su danas mediji.

sp-logo-fiba_620x0

Kako je preneo sajt Sportando, FIBA Evropa je poslala pisma u 14 košarkaških saveza u kojima ih obaveštava da su suspendovani sa Evropskog prvenstva.

Osim Srbije, pisma su poslata u Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Rusiju, Španiju, Bosnu i Hercegovinu, Litvaniju, Grčku, Italiju, Izrael, Poljsku i Tursku.

FIBA je suspendovala te saveze jer su njihovi klubovi izabrali da od sledeće sezone učestvuju u EvroligiEvrokupu, a ne takmičenjima pod okriljem FIBA Evropa.

U Košarkaškom savezu Srbije nisu bili dostupni za komentar.

Klubovi Jadranske lige su na nedavnom sastanku odlučili da prihvate ponudu prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua o učešću u Evroligi i Evrokupu. FIBA Evropa je navela da je zahtev i kopiju pisma poslala u FIBA, koja ja nadležna za svetska takmičenja.

Pismo Međunarodne košarkaške federacije odsek za Evropu (FIBA Evropa) o suspenziji sa Evropskog prvenstva 2017. godine stiglo je u Košarkaški savez Srbije.

Foto: Printskrin

Pismo je u Savez stiglo kasno sinoć, a čelnici domaće kuće košarke trenutno nisu bili dostupni za komentar.

Izvor: Beta

PROČITAJTE JOŠ
Close