STRNDŽANJE U PEĆINI: Ovde se ne zna ko koga, a sve po starom vlaškom seks običaju! (VIDEO)

Na Strndžanje je mogao da dođe ko god hoće iz sela – i stari i mladi, i device i one koje to nisu, otac i ćerka, sin i majka.

seks, rijaliti šou, britanci, orgije, Take Me Out

Da li ste nekada čuli za „strndžanje“? To je jedan neobični vlaški običaj, a zašto je toliko specifičan, pročitajte u nastavku.

O Vlasima i njihovim običajima zaista postoji mnogo priča, ali ova je po nečemu posebna. Ovaj običaj se vezuje za homoljski region, koga prate razna predanja.Prvo kreće priča o ženama iz Homolja, koje su uvek imale slobodu ljubavnog života. U Homolju se, kako oni kažu, „ženino išetavanje iz braka“ ili našim jezikom rečeno, prevara ili preljuba, ne smatra smrtnim grehom. Nije se smatralo smrtnim grehom ni po prijemu hrišćanstva, a kako kažu, ni dan danas. To se u tom kraju zove „ženino umeće života“.

Imale su slobodu da zavode i da budu zavođene. Za zavođenje muškaraca su koristile razne taktike – od nespretnog saginjanja na potoku, do veštijih pristupa. Uzevši u obzir seksualne slobode stanovnika ovog podneblja, koji se pritom nisu plašili više sile jer sve to nije smatrano za smrtni greh, dolazimo do običaja koji seodigravao jednom godišnje, na takozvani Biljani Petak, i zove se – Strndžanje.

Na Strndžanje je mogao da dođe ko god hoće iz sela – i stari i mladi, i device i one koje to nisu, otac i ćerka, sin i majka. U jednu pećinu nadomak sela, najstariji muškarac uđe i zapali vatru koja će moći da traje celu noć, da bi ugrejali pećinu i da bi ljudi mogli da se vide. Uslov za učesnike Strndžanja je da svi nose maske i da se ne zna ko je ko. Takođe, svi su morali da šapuću.I onda bi krenula akcija. Spavali bi svi sa svima, ko koga dohvati! U mraku, nasumično.

TPKNEWS

PROČITAJTE JOŠ
Close