U Golupcu završena druga memorijalna jedriličarska “Tešketova regata” (VIDEO)

Proglašenjem pobednika i podelom pehara i medalja, u Golupcu je završena druga memorijalna jedriličarska “Tešketova regata”, koja se boduje za državno prvenstvo, a u prethodna tri dana okupila je više od 80 takmičara iz cele Srbije.

Foto: Screenshot

Prvo ovogodišnje okupljanje jedriličara na najvećem i jednom od najboljih regatnih polja u Srbiji, na Dunavu kod Golupca, organizovao je tokom vikenda Jedriličarsku klub Zemun, uz podršku Ministarstva za sport Republike Srbije, Jedriličarsjkog saveza Srbije, Opštine Golubac i Sportskog saveza Srbije.

Regatu je otvorio zamenik predsednika opštine Saša Marjanović koji je jedriličarima poželeo dobar vetar, lepo vreme i dobre rezultate.

Saša Marjanović

– Golubac ima najširi deo Dunava, najbolje regatno polje, Jedriličarski centar Srbije i zdravu prirodu Jedriličarski sport ovde u Golupcu prisutan je od 1985. godine, Lokalna samouprava nastoji uz pomoć Jedsriličarskog saveza Srbije i kluba Zemun da održi svoj Jedriličarski klub koji broji deset članova koji redovno treneriju. Ova regata je početak nove jedriličarske sezone na Dunavu u Golupcu koja se održava u znak sećanja na Tešketa koji je mnogo doprineo da jedriličarski sport bude prisutan u našem gradu i da imamo svoj Jedriličarski klub. Nadam se da će i naredna takmičenja u jedrenju u toku ovog leta biti masovna i posećena i da će jedriličari biti zadovoljni kako vremenskim uslovima, tako i uslovima kojima će da pruži Golubac i okolina, naglasio je Saša Marjanović, zamenik predsednika Opštine Golubac.

U Golupcu se već 15 godina održavaju državna i međunarodna takmičenja u jedrenju. Sezona počinje u maju, a završava se u septembru.

– Regata je uspela, iako nam vreme nije bilo naklonjeno sva tri dana. Danas je bilo “kreni-stani”, ali sve u svemu, regata je uspela i kao organizatori zadovoljni smo odzivom učesnika, koji pre svega neguju uspomenu na našeg legendarnog Zemunca, strastvenog jedriličara i zaljubljenika u prirodu i druženje”, izjavio je predsednik Regatnog odbora, Dragan Đorđević.

Pobednik u klasi Finn je Tihomir Zakić iz JK Palić, u klasi Laser 4,7 Alekasandar Jovanović iz AJK-a, Ksenija Joksimović iz Zemuna u klasi Laser radial, Aleksandar Petković u klasi Laser standard i u klasi Optimist najbolji je bio Dušan Trbojević iz Zemuna.

Sledeći susret zaljubljenika u vodu, vetar i jedra zakazan je već za 17. jun, kada će na Belocrkvanskom gradskom jezeru biti održan tradicionalni Belocrkvanski kup za najmlađe jedriličare.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJTE JOŠ
loading...
Close