U Kostolcu završen prvi Rapid turnir u šahu (FOTO/VIDEO)

Šah klub „Rudar“ je u saradnji sa Kulturno-sportskim centrom, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac, u nedelju 4. juna uspešno organizovao prvi Rapid turnir u šahu „Kostolačko leto 2017.“.

Foto: Facebook

Pored šahista iz domaćeg „Rudara“, na prvom Rapid turniru učestvovali su i predstavnici klubova iz Kladova, Kučeva, Žagubice, Velikog Gradišta, Grocke, Smedereva, Beograda, Požarevca, Drmna, Kličevca, Petrovca i drugih mesta.

Turnir u drevnoj igri na 64 polja održan je u prostorijama kostolačke OŠ „Jovan Cvijić“ i bio je podeljen u dve grupe – A za seniore i B za kadete do 14 godina. Prisutnima se obratio Predrag Nešić, a takmičenje je zvanično otvorila Jelena Šamanc, direktorka Kulturno -sportskog centra Kostolac.

Foto: Facebook

U kategoriji seniora, na A turniru je učestvovao 51 šahista, od kojih je bilo šest predstavnika domaćeg

ŠK „Rudar“, dok se na B turniru za poene nadmetalo 38 šahista, a među njima i 7 mladih Kostolčana. Sudije su bili Vojkan Petrović, Branislav Šuhartović, Novica Arsić i Petar Lilić.

Nakon devet odigranih kola, po švajcarskom sistemu, prvo mesto na A turniru osvojio je Internacionalni majstor Dušan Radovanović, drugi je bio FIDE majstor Slobodan Đukić, a treći majstorski kandidat Nebojša Tošić.

Takmičenje je na četvrtoj poziciji završio majstorski kandidat Vladimir Stefanović, a na petoj FIDE majstor Nebojša Đokić.

Foto: Facebook

Za pet prvoplasiranih šahista obezbeđene su nagrade, za prvu trojicu i medalje, a pobednik A turnira je dobio i pehar.

Kako se navodi u saopštenju rezultati na A turniru su se rejtingovali kod FIDE.

Najviše poena i prvo mesto, posle sedam odigranih kola na B turniru, osvojio je Petar Ilić. Takmičenje kadeta je na drugom mestu završio Pavle Mijatović, a na trećem Gorana Jovanović.

Troje najuspešnijh mladih šahista dobili su medalje, a pobedniku je uručen i pehar.

Foto: Facebook

Na kraju takmičenja dodeljene su i specijalne nagrade. Najbolja šahistkinja je Stefana Milutinović, a najbolji omladinac sa područja GO Kostolac je Milan Maksimović. Najuspešniji omladinac (1997. godište i mlađi) na ovom turniru bio je Konstantin Kanđolas, dok je kao najbolji veteran nagrađen Miroljub Trifunović. Specijalnu nagradu za najboljeg igrača sa područja Gradske opštine Kostolac dobio je Boban Maksimović.

TPKNEWS/CZK Kostolac

PROČITAJTE JOŠ
loading...
Close