UDES NA MORU: Sudar Američkog razarača „Ju-Es-Es Ficdžerald“ sa trgovačkim brodom, troje kritično, sedam nestalih (VIDEO)

Tri američka mornara su povređena a sedam je nestalo nakon sudara američkog razarača „Ju es es Ficdžerald“ i filipinskog trgovačkog broda 56 nautičkih milja jugozapadno od grada Jokosuka u Japanu, saopštila je američka mornarica.

Japanska obalska straža saopštila je da je procurila voda u američki razarač, ali da nema opasnosti od potapanja, dok trgovački brod može da nesmetano plovi, prenosi Rojters.

Kako se navodi, troje povređenih je medicinski zbrinuto, a među njima je i jedan od kapetana razarača koji je helikopterom prebačen u mornaričku bolnicu u bazi Jokusuka.

Druga dvojica povređenih su prebačeni u lokalnu bolnicu sa posekotinama i modricama.

Japanska obalska straža i mornaričke odbrambene snage traže nestale mornare.

Za sada je nejasno kako je došlo do nesreće, ali prema navodima mornarice, razarač „Ficdžerald“ oštećen je sa decne strane, ispod i iznad nivoa vode.

Trgovački brod koji je tri puta veći od razarača, nosio je 1.080 kontejnera iz like Nagoja do Tokoja, a nijedan od 20 članova posade nije povređen, a prema navodima nije ni oštećen.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJTE JOŠ
loading...
Close