Udruženje žena “Topolovčanke” na manifestaciji „Stiška posna trpeza“ (FOTO)

Kolo Srpskih sestara Požarevac organizovalo je desetu tradicionalnu dobrotvorno kulturno – obrazovnu manifestaciju izložbenog i takmičarskog karaktera posvećenu Božićnom postu pod nazivom „Stiška posna trpeza“.

Foto: Promo

Ovo je deseti, jubilarni skup posvećen Božićnom postu u organizaciji Mesnog odbora Kola srpskih sestara Požarevac, koji tokom ove godine obeležava 112 godina od osnivanja i 25 godina od obnavljanja rada.

Tradicionalna dobrotvorna kulturno – obrazovna manifestacija takmičarskog karaktera pod nazivom „Stiška posna trpeza“, priređena je u požarevačkom restoranu „Vitez“.

Program manifestacije obuhvatio je prezentaciju posne hrane, prezentacije o značaju posta u srpskoj pravoslavnoj veri i kulturi, izbor najlepše aranžirane posne trpeze i tradicionalnog posnog jela, uz prigodne nagrade.

Pored brojnih izlagača učešće su uzele i Udruženje žena „Topolovčanke“ iz Topolovnika, koje se odazvalo i učestvovalo na ovoj tradicionalnoj kulturno-obrazovnoj manifestaciji takmičarskog karaktera, i naravno, zasluženo osvojile drugo mesto-najlepše aranžirane posne trpeze na “stiškoj” posnoj trpezi. Ovo predstavlja izuzetan uspeh za vredne domaćice iz Topolovnika koje su sa lakoćom pripremale slane i slatke specijalitete.

Kako je izjavila predsednica Mesnog odbora Kola srpskih sestara Požarevac msr Jasmina Živković, ovogodišnja „Stiša posna trpeza“ okupila je udruženja žena i asocijacije žirom Braničevskog i Podunavskog okruga, dok će kompletan prikupljeni prihod biti iskorišćen za pomoć najugroženijim pojedincima, učenicima i izbeglim porodicama – štićenicima Udruženja.

Veliku pomoć i podršku u organizaciji ove dobrotvorne manifestacije, uz brojne pojedince pružili su Braničevska Eparhija uz blagoslov episkopa dr Ignatija kao i Grad Požarevac.

TPKNEWS/M. Lalić

PROČITAJTE JOŠ
Close