Uspešan završetak takmičarske sezone Ving Čun kung fu kluba „Požarevac“ (VIDEO)

U Beogradu je, u subotu, održan međunarodni turnir u Vušu sanda borbama pod nazivom „Beogradski ratnik 2017“.

U organizaciji Vušu Saveza Srbije i uz domaćinstvo beogradske Vušu Federacije na turniru je učestvovalo 96 takmičara iz BiH, Makedonije i brojnih gradova Srbije. Braničevski region su predstavljali Ju jutsu klub iz Kostolca i Ving Čun kung fu klub „Požarevac“.

– Dugogodišnju saradnju sa našim klubom potvrdili su naši prijatelji iz kineske Ambasade, učinivši nam tu čast svojim prisutvom i samim otvaranjem susreta od strane Prvog sekretara Ambasade NR Kine u Srbiji uz prisustvo predsednika privrdene komore Kine u Srbiji. Od brojnih značajnih gostiju treba istaći gostovanje predstavnika Sporsko Saveza Srbije Vlade Mandića, našeg proslavljenog rukometnog asa – kazao nam je trener Dejan Mikić.

Ispred gradske opštine Čukarica prisutnima se obratio predstavnik gradskog veća. Manifestaciju su ispratili brojni mediji među kojima su bili TV Pink i RTS, koji je prilog sa tunira emitovao u „Svetu Sporta“ .

Ving Čun kung fu klub „Požarevac“ je učestvovao sa 8 takmičara koje su predvodili treneri Dejan Mikić, Dušan Radokjović i instrukotr Nenad Rajković. Osvojili su 8 medalja i to 2 zlatne, 5 srebrne i 1 bronzanu.

Zlato je osvojio Miloš Rupar u jednom od najatraktivnijih mečeva koji je privukao pažnju i ekipe Rts-a, povodom čega je dao i intervju. Takođe, i Damjan Jovanović se okitio zlatom. Najmlađi učesnici Todor Rakjović sa svojih 6 i Natalija Stanojević sa 7 godina osvojii su svoja prva dva srebra, Stefan Stanojević i Milan Ivić takođe srebra, a devojke – pionirke Jana Radojković, posle dve borbe srebro u finalu, kao i Emilija Stanojević bronzu u borbi za treće mesto. I ovaj put, za Ving Čun kung fu klub „Požarevac“ je nastupio i učenik iz Šapca Nenad Ilić i osvojio srebrnu medalju u finalu.

Ovo je bio završetak veoma uspešne sezone i nastup u kome je ovaj klub još jednom dostojno reprezentovao kako veštinu, tako i sam grad Požarevac.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJTE JOŠ
Close