VELIKO GRADIŠTE: Otvoren Šahovski festival „Srebrno jezero 2016“ (FOTO)

Šahovski festival „Srebrno jezero 2016“ otvoren je juče, 19. juna na Srebrnom jezeru u velikoj sali Danubia park hotela.

Sahovski festival Srebrno jezero. 1

Festival organizuju Opština Veliko Gradište, Šahovski savez Braničevskog okruga, Turistička organizacija opštine Veliko Gradište, u saradnji sa kompanijom „Silver lake resort“ i šah klubom VGSK-a.

Srebrno jezero juče je okupilo ljubitelje šaha iz čak 20 zemalja. Preko 250 šahista kao i veliki broj sudija ove godine oborili su prošlogodišnji rekord turnira. Festival je svečano otvorio, povlačenjem prvog poteza, zamenik predsednika opštine Veliko Gradište Slađan Marković.

Turnir će trajati do 26. juna a prijavljeni učesnici igraće 3 turnira: A- profesionalni igrači; B- amateri, C- deca. U toku festivala održaće se i seminar za sudije koji će trajati od 22. do 26. juna.
U sredu 22. juna u okviru festivala, na brodu „Silver star“ održaće se blic rejting turnir u ubrzanom šahu, a brod će isploviti u 10:30 časova. Ovom prilikom pozivaju se zainteresovani građani da prisustvuju ovom jedinstvenom događaju.

Izvor: TOVG

PROČITAJTE JOŠ
loading...
Close