VUČIĆ PROŠAO POLIGRAF! Stefanović: Premijer nikada nije sreo bivšeg direktora Kurira

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je završeno poligrafsko saslušanje predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je završeno poligrafsko saslušanje predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, i da je on prošao poligrafsko testiranje, povodom optužbi koje su o njemu iznesene u dnevnom listu Kurir.

Nebojša Stefanović je, na konferenciji za novinare, rekao da se premijer Aleksandar Vučić dobrovoljno podvrgao detektoru laži i „negirao optužbe koje su protiv njega brutelno iznesene“ u listu Kurir.

Ministar je naveo da je MUP Srbije primio obaveštenje od predsednika Vlade na okolnosti optužbe i da je prošao poligrafsko testiranje.

„Vučić je odgovarao na pitanja da li je ikada video Aleksandra Kornica, za kojeg se navodi da se sastajao sa njim i tražio određene stvari, da li mu je ikada nudio stranačku funkciju, novac ili bilo šta drugo u zamenu za neistinito svedočenje“, rekao je Stefanović.

Istakao je da je premijer na sva pitanja odgovorio sa „ne“ i da je detektor laži pokazao da govori istinu.

„Aleksandar Vučić nikada nije sreo Kornica, nikada sa njim nije sedeo bilo gde, a naročito ne u kafani, Vučić retko ide u bilo kakve kafane“, rekao je Stefanović.

Ministar policije je rekao da će MUP sprovesti istragu koja će pokazati ko je i sa kakvim ciljem izneo „brutalne informacije i širenje laži protiv predsednika vlade“.

„MUP će pokušati da dođe i do Kornica i da ga sasluša, pa se nadam da će se Tužilaštvo dalje oglasiti“, naglasio je Stefanović.

Kako je rekao, moramo da pokažemo da će Srbija biti pravna država, da njom neće upravljati kriminalci i da će svim resursima da se bori protiv destabilizacije.

„Premijer je pokazao da je jedan od nas, običan građanin, i pokazao da je normalan čovek kome je istina i pravda preča od bilo kakve funkcije“, istakao je Stefanović.

Povodom današnjih tvrdnji iznetih u dnevnom listu Kurir da je sa više drugih lica predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protivpravnog iskaza od nekadašnjeg direktora Kurira, premijer je dobrovoljno otišao na saslušanje u policiju.

Televizija Pink je izvestila i da je Tužilaštvo dalo nalog policiji o prikupljanju informacija i podataka o današnjim napadima lista Kurir na Srbiju, premijera, u cilju destabilizaciju države.

Tužilaštvo se još nije zvanično oglasilo.

Kurir je danas na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa još nekoliko lica, pre 20- tak dana tražio od bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica da lažno svedoči i lažno optuži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije prethodno je saopštilo da pripadnici MUP bezuspešno pokušavaju da uruče poziv predsedniku „Adrija medija grupe“, Aleksandru Rodiću, kako bi sa njim, u svojstvu građanina, bio obavljen razgovor povodom navoda iz krivične prijave, koju je on podneo protiv Miroslava Bogićevića, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal

Direkcija policije Ministarstva unutrašnjih poslova pozvala je Rodića, da najbližoj policijskoj stanici prijavi pretnje koje su mu upućene, kako bi po njegovoj prijavi moglo da se postupa, saopštio je MUP.

NOVOSADSKI SNS: PREKINUTI POKUŠAJE RUŠENJA, INAČE SKUP U BG

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu saopštio je da će pozvati članstvo stranke i građane na skup u Beogradu, ukoliko se ne zaustave pokušaji rušenja premijera.

„Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu saopštava da će, ukoliko u roku od 24 sata ne prestanu političko-mafijaški pokušaji rušenja legalno i legitimno izabranog premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića, pozvati celokupno članstvo Srpske napredne stranke, kao i građane Srbije, da se okupimo u Beogradu i da se ne razilazimo dok se celokupna situacija ne razreši“, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Novosti

PROČITAJTE JOŠ
Close