Zaječarci u napetoj atmosferi održali osmi protestni skup (FOTO)(VIDEO)

Opozicija u Zaječaru održala je večeras osmi skup pod nazivom „Branim Zaječar- tražim izbore pred hiljadu građana u izuzetno napetoj atmosferi.

310315-protest-naslovna

Sat vremena pre početka protestnog skupa, došlo je do čarke između organizatora protesta i komunalne policije. I ako uredno prijavljen skup u P.U Zaječar, komunalna policija je pokušala da improvizovanu binu( kamion) ukloni sa trga.

Nekoliko minuta nakon komunikacije sa organizatorima protesta, komunalna policija se povukla, ali to nije bio kraj mukama opozicionara. Kamion privatnog preduzeća A.D Put pojavio se na centru.

Zbunjeni vozač izašao je i počeo da traži kamion koji „navodno“ ne radi i da je njemu je naredjeno da ga ukloni.

Organizatori protesta su obavestili policiju koja je ubrzo došla na lice mesta, i spustila tenzije sa jedne strane „zbunjenog“ vozača a sa druge strane pristalica opozicije koji su usled saznanja šta se dešava na centru, počeli da dolaze ranije kako bi pomogli u odbrani „bine“ od nasilnika.

Opzicionari su telima okružili kamion-binu pokušavajući na taj način da odbrane mesto sa koga je trebalo da se kasnije obrate lideri protesta. Napeta atmosfera je trajala oko 30 minuta, nakon čega je kamion A.D Put-a napustio centar.

Ovo nije bio kraj mukama opzicionara. Zatim su se pojavili momci iz elektrodistribucije koji su pokazali nalog od direkcije da je naređeno isključivanje struje, i ako je opzicija uredno predala zahtev za uslugu električne energije u periodu od 16.30h do 20h. Nakon kraće raspravke struja je isključena.

Opozicionari su predvideli šta se sve može dogoditi pa su za ovaj protestni skup pripremili i agregat.

Ubrzo se okupljenim gradjanima obratio Boško Ničić koji zamolio za strpljenje, nako čijeg kraćeg obraćanja nastupio lokalni bend.

Zanimljivo je i to, da je sve vreme u obližnjem kafiću sedeo „nezvanično“ prvi čovek grada, Saša Mirković koji „verovatno“ nije dirigovao ovakvim scenarijom.

Okupljenim gradjanima se prvo obratio glumac Vujadin Milošević koji je sa svojim , sada bivšim kolegom Vladimirom Miloševićem otpevao himnu protesta „svi na protest“.

Na početku se obratila predsednica GO DSS Marina Milić, zatim poverenik Nove Stranke Dragan Stamenković, potom predsednik GO DS Miloš Stojadinović i na kraju lider pokreta Živim za krajinu Boško Ničić.

Na skupu je još govorio i Veroljub Stevanović koji je ovom prilikom najavio i početak „ustanka“ i u Kragujevcu.

Svi govornici imali su jednu istu poruku i tražili su od vladajuće lokalne garniture da se raspišu vanredni lokalni izbori kako bi se ispravila prekrojena volja građana!

Novo okupljanje zakazano je za 22 april.

Izvor: zajecaronline.com

PROČITAJTE JOŠ
loading...
Close