Zašto je vlaška magija najmoćnija?

Vlaška magija jedna je od najjačih na svetu i samo odabrani mogu da prodru u njene tajne.

”Rituali i bajalice koje se izgovaraju na vlaškom jeziku prenose se usmenim putem, s kolena na koleno, jer se vodi računa o tome da znanje ostane u krugu porodice. Obredi se uglavnom izvode u gluvo doba noći, na potocima i raskrsnicama kao najmoćnijim magijskim mestima, a vračari je za tu priliku potrebna slika osobe ili neki beleg (končić sa odeće).

U nekim ritualima čak se žrtvuju životinje, uzima se kosa, koristi med za ‘vezivanje’ muškaraca… Kada se prave jače vradžbine da bi se nekom uništilo zdravlje, koriste se organi određenih životinja, ugljevlje, olovo i katanac…”, objašnjava Vladimir.

Vradžbine sa groblja

Naš sagovornik ističe da je najopasnija magija koja se pravi pomoću zemlje sa svežih humki.  ”Vračare uzimaju zemlju sa tri različita groba (muškog, ženskog i dečjeg), mešaju je izvodeći rituale, pa je zamotaju u tamnu tkaninu i unesu u kuću ili dvorište žrtve (stavlja se kod ulaznih vrata ili u saksiju sa cvećem). Ta zemlja treba da prizove nesreću i patnju ukućana, neretko i smrt.

Inače, Vlasi veruju da je prostor ispred vrata kultno mesto jer tu borave duše predaka. Kada kažu da je neko je popio živu, to znači da su toj osobi vradžbine nabačene preko napitaka poput kafe, soka ili vode. Tokom nekih rituala, vračare prizivaju bića sa onog sveta da bi im pomogla da ostvare svoje namere.”

Put u ludilo ili smrt

Rituali crne magije uništavaju svaku sreću, a mogu, kako upozorava Vladimir, da budu i fatalni po čoveka.  ”Često me pitaju zašto je baš njima to urađeno kada su se uvek trudili da pomognu drugima. Odgovor je vrlo jasan: uspeh i sreća smetaju zlim ljudima koji će učiniti sve da ih pokvare. Važno je na vreme prepoznati simptome – nervozu, grčenje lica, paniku, lupanje srca, glavobolju, mučninu, nesvesticu, nagle promene raspoloženja, depresiju…

Lekari obično nisu u stanju da dijagnostikuju bolest izazvanu magijom, koja dovodi i do rasturanja porodice, alkoholizma, narkomanije, neretko i do ludila. Vradžbine mogu da naprave pakao od života, ali sa takvim stvarima nije se igrati, jer kada se magije skida, vraća se poput bumeranga onome ko ju je naručio”, priča Vladimir.
Važno je dokučiti u čemu je problem

Majstor vlaške magije upozorava da je velika sreća kada osoba na vreme primeti da je pod uticajem vradžbina koje se u tom slučaju lakše skidaju.

”Ako je magija zastarela, potrebno je mnogo više vremena da se skinu nabačene vradžbine. Ponekad to traje dva dana, a u nekim slučajevima i dve nedelje. Nakon što se crna magija skine, pravi se zaštita za pojedinca i njegov dom u vidu amajlije ili napitka…

TPKNEWS

PROČITAJTE JOŠ
Close